Под надслов Театъра -  мъдростта“ в Пловдив стартира 26-то издание

...
Под надслов Театъра -  мъдростта“ в Пловдив стартира 26-то издание
Коментари Харесай

Открива се Сцена на кръстопът

Под надпис „ Театъра -  мъдростта “ в Пловдив започва 26-то издание на Есенния интернационален сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът “. 

Завесата на форума, който продължава до 21 септември, ще бъде вдигната  в 19 ч. с премиерата на „ Вампир “ по Антон Страшимиров и театрален вид на Пламен Марков. Художник на постановката е Мира Каланова, а музиката - на Петя Диманова.

Афишът на фестивала включва 19 спектакъла с три министър председатели, като две от тях на Драматичен спектакъл „ Николай Масалитинов “ – Пловдив.

В програмата са включени  типичен заглавия като „ Една българка “ по Иван Вазов, „ Майстора и Маргарита “ на Михаил Булгаков, „ Бесове “ по романа на Фьодор Достоевски и създател Албер Камю, театралната импровизация по пиесата на Жан Ануи „ Антигона “ на Плевенския спектакъл с режисьор Александър Морфов, с която той се завръща на българска сцена след известна пауза.

Любопитно е и присъединяване на спектакъл „ ОКО “ от Лвов Украйна, което ще забележим на 18 септември в Камерната зала „ Стефан Данаилов “.

 Извън фестивалната стратегия, има и разнородни съпътстващи събития. Сред тях -  галерия статуя на Валентина Златарова, показване на книгите „ Автопортрет в огледалото на сцената “ на Иван Добчев и „ Стефан Данаилов – какъв брой елементарно е да бъдеш обичан “, както  и на кино лентата „ Николай Масалитинов – опит за портрет “.  В рамките на форума е планувана и Кръгла маса за проблемите и развиването на театралното изкуство с куратори Росица Обрешкова и Георги Тошев. 

Есенният интернационален сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът “ се реализира с финансовата помощ на Община Пловдив и Министерството на културата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР